Az AIMMS optimalizáló szoftver a világon száz meg száz cégnek segít abban, hogy a lehető legkisebb költség elérésével maximalizálják a profitjukat.

Szeretné végre lekörözni a versenytársakat? Elege van az Excel korlátaiból? Az ERP rendszerek költséges bővítéséből? Szeretne egy olyan döntés-előkészítő szoftvert használni, ami költséghatékony és bevezetésének minimális a kockázata?

Van, aki az Excelre esküszik, van, aki mindent az ERP rendszerben szeretne megoldani. Egyesek még ma is C++ programokat íratnak külső fejlesztővel, ha egyedi megoldásra van szükségük.
Pedig létezik a szoftvereknek egy új generációja, amelyik világszerte a menedzserek, döntéshozók és informatikusok munkáját segíti abban, hogy gyorsan, rugalmasan, kockázat nélkül lehessen egyedi megoldásokat, döntés-előkészítő modulokat készíteni. Az új generációs szoftverek közül, amelyeket összefoglaló néven matematikai modellezőknek hívnak, az AIMMS a legkorszerűbb. Nem hiába kedvelik világszerte. Mostantól az AIMMS Magyarországon is elérhető , 2006 óta képviselteti magát hazánkban és a régióban.

Ne felejtse, az optimális helyzetek, költségek megtalálása nem egyszerű feladat, megfelelő célszoftver nélkül gyakorlatilag lehetetlen, pedig versenyelőnyt teremt a piacon, hiszen a végeredménye: profitnövelés anélkül, hogy az árakat növelni kellene!

Érdekel, hogyan használhatnám az AIMMS-t optimalizálásra >>Kinek ajánlott?

Az AIMMS alkalmazását, vagyis az optimalizálás és modellezés magas fokú alkalmazását ajánljuk minden olyan cégnek, aminek árbevétele meghaladja a 300 millió Ft-ot. Folyamatai többlépcsősek, termékeinek száma meghaladja a 20-at. Ilyen cégek esetében a profit erősen függ a kapacitás kihasználtságától, a logisztika minőségétől és az árképzéstől, vagyis a döntések előkészítésére, a profit maximalizálására, érdemes célszoftvert fejleszteni.

Mennyi idő alatt térül meg?
Egy cégre szabott, a cég folyamatait teljes körűen optimalizáló alkalmazás fejlesztési költsége, beleértve a megrendelő által befektetett időt és eszközöket is, kevesebb, mint 1 év alatt megtérül. A kisebb projektek megtérülése csupán hónapokban mérhető.

Melyek a funkciói?
Az AIMMS legfontosabb része a modellépítő modul, amelyben matematikai modelleket lehet létrehozni. A modellben szereplő halmazok, paraméterek, változók, egyenletek és egyéb elemek, valamint ezek tulajdonságai egy könnyen kezelhető és átlátható fa-struktúrában vannak tárolva és megjelenítve.

Nem csak matematikai modellek, hanem programrészletek, ún. procedúrák létrehozása is lehetséges. Az AIMMS-ben használt programozási nyelv nagyfokú hasonlóságot mutat más programozási nyelvekkel, legfőképp a C++ nyelvvel.

A modellek építését és a hibakeresést nagy mértékben segíti a beépített Debugger és Math Program Inspector. Nem csak a modellek, de a grafikus felület létrehozását is megkönnyíti a beépített idő- és naptárkezelés, valamint a mértékegységek kezelése.

A modellek megoldását a legkorszerűbb, külső fejlesztésű csatolt szolverek végzik (pl. CPLEX, CONOPT, KNITRO), amelyekkel bonyolult, reális méretű és komplexitású matematikai modellek is optimalizálhatók.

A beépített objektumokat felhasználva (pl. pivot tábla, kompozit tábla, lista, hálózati objektum, Gantt-diagram) könnyen és gyorsan a felhasználó igényei szerinti egyedi, interaktív grafikus felület készíthető. A grafikus felületek készítését sablonok teszik egyszerűbbé. Ezen felül menü és eszköztár is könnyedén csatolható a felhasználói oldalakhoz és objektumokhoz. A nyomtatott jelentések készítéséhez nyomtatási oldalak készíthetők.

A felépített programot nem kell feltétlenül külső adatbázishoz csatolni. Az AIMMS igen fejlett esetkezelője segítségével az adatok az egyedileg struktúrálható belső adatbázisban is tárolhatók.

Illeszthető-e bármilyen szoftverhez?
Az AIMMS kompatibilis minden adatbázissal, köszönhetően a beépített szabvány adatcsatolásoknak (ODBC, XML). Csatolható meglévő szoftverekhez, komponensei futtathatók a vállalatirányítási rendszerből. Az AIMMS alkalmazásba integrálhatóak az informatikai rendszer meglévő moduljai. Az adatokat importálhatjuk Excelből és exportálhatjuk is Excel táblákba. Az AIMMS szoftver használata nem jelent többlet kihívást sem a vállalat munkatársainak, sem az informatikusnak.

Részletesebben érdekel, hogyan használhatnám az AIMMS-t optimalizálásra >>Kik használják már?
Az AIMMS-t világszerte a legnagyobb cégek mellett számos kis- és középvállalat használja döntéseinek segítésére, profitjának maximalizálására. Néhány jelentősebb AIMMS felhasználó:

ABN-AMRO Bank * Ab Ovo * Ahold * Ainsworth Engineered * Amkor Corporation * Analystic * Applied Optimization * Areva Transmission & Distribution * Assembleon * Athenian Brewery * Aurora * Avon Cosmetics * Barclays Capital * BASF * Bayer * Bell Atlantic * BlueScope Steel * Boer & Croon * BP * Bridgestone Firestone * Brown-Forman * Campina * Caplan Group * Carter Holt Harvey Woodproducts * Center of Applied Research * Centro de Estudos em Logística * Companía Logística de Hidrocarburos * Companhia Paulista de Força e Luz * Companhia Siderúrgica de Tubarao * Companhia Siderúrgica National * Coteminas * CQM * DaimlerChrysler * Danzas * Deloitte Management & ICT Consultants * DHL * Domain Engineering Inc. * Dow Chemicals * DSM Elastomers * DSO National Laboratories * EJ Gallo * Element6 * EnergSys * Energy research Centre Netherlands * Essent Energie *Essent Milieu * Esso * ExxonMobil * Fletcher Challenge Forests * Flomerics * Gasunie *Gaz de France * General Electric Plastics * de Hazelaar * Heineken * Heineken International * HM Revenue & Customs * Horoz Lojistik ve Kargo Hizmetleri * Hoyer Odfjell * Innovative Management Concepts * Milieu- en Natuurplanburau * Innovene * Involvation * Johnson Diversey * KFN * Kraton Polymers * LeasePlan * Lesco * Lewin Group * LG.Philips Display * Lufthansa Cargo * Lufthansa Systems * Lyondell * Maryland State Highway * Maya Consultores * Merck & Co * NAM * Nokia * Northrop * Ontario Ministry of Natural Resources * OptaSoft * Optimal Decisions * Outperform * Owens Corning * Perdigao * Petrobras * Petrobras Energia * Philips * P&O Nedlloyd * PriceWaterhouseCoopers * Procter & Gamble * ProRail * Qantas Airways * Real IS * Reasult * Reliance * Remia * Repsol * RIVM * Royal Haskoning * Sadia * Sara Lee * Schiphol Group * Scori * SFISS Financial Technology * Shell Chemicals * Shell Global Solutions * Sita * Snowy Hydro * Solid Energy NZ * Solvay * Statoil * Strategic Assessment Group * Tauw * Texas Forest * TNO * Transpower NZ * Unilever * Union Pacific Railroad * Unisoma * UOP * Vageri *Votorantim Celulose e Papel * Wastech Services * Watson Wyatt Insurance Consulting

Érdekelne egy bővebb tájékoztatás >>