Események
Lábunk a földig ér - MLBKT Kongresszus 2013 PDF Nyomtatás E-mail

Vezetői döntések és az ellátási lánc tudatos menedzsmentje

Az Optasoft idén a kongresszus történetében egyedülálló szekcióban vett részt; az elméleti kérdések és a gyakorlati megoldások szerves egységben, tudatosan összehangolva jelentek meg.

Az ellátási lánc menedzsmentjének témakörében az elméleti ívet Gelei Andrea a Budapesti Corvinus Egyetem docense rajzolta fel és ismertette a hallgatóság előtt. Ennek az elméleti gondolatmenetnek a vázát azok a vezetői döntések adták, melyek mentén a vállalatok kialakítják, majd működtetik ellátási láncaikat.

A struktúra meghatározását követően fontos feladat a szervezeti határokon túlnyúló folyamatok megfelelő tervezése és irányítása. A belső ellátási lánc tagjai között zajló folyamatok erőforrás-tervezése jelentős hatékonyságnövelési lehetőségeket rejt magában, ezért ez a terület az ellátási láncok fejlesztésének egyik kiemelt eleme. Kovács Tibor, a SAB Miller regionális műszaki igazgatója és Lelkes Zoltán az ICG-Optasoft ügyvezetője közös előadásukban egy ilyen belső ellátási lánc optimalizációt mutattak be.

Bízunk benne, hogy a jövő évben, 2014. november 12-14. között rendezendő MLBKT kongresszuson ismét izgalmas témával jelenhetünk meg!

 
Optasoft Konferencia 2014 PDF Nyomtatás E-mail

ELLÁTÁSI LÁNC OPTIMALIZÁLÁS – Módszerek, kockázatok, eredmények

Külföldi és egyetemi vendégelőadókkal, interaktív szekciókkal idén ősszel is sor került az éves Optasoft konferenciára. Előadásainkat az optimalizálás legújabb irányairól elérhetővé tettük!

 http://www.optasoft.hu/szakmairendezvenyek

 
Optimalizálás a Gyártástrendben! PDF Nyomtatás E-mail

Megoldások változatos problémákra – Optimalizálás a Gyártástrendben!

Miért jelent a gyártó vállalatok problémáira szinte teljes körű megoldást az optimalizáció?

Melyik az a nemzetközi gyógyszergyártó cég, mely itthon is a matematikai optimalizálást választotta?

Olvassa el a Gyártástrend Magazinban megjelent cikket!

 
Optasoft Konferencia 2013 PDF Nyomtatás E-mail

Ellátási lánc optimalizálás; bárhonnan, bármikor 

Supply Chain App Store, a döntéstámogatás


Az ellátási lánc menedzsmentben a döntéshozatal nem támaszkodhat általános eszközökre, modellekre, a cégek egyedi, sajátos helyzetéhez specializált döntéshozatalra van szükség.

A versenyelőnyhöz pedig a legjobb döntésre van szükség a legrövidebb idő alatt.

A vállalatok bonyolult és egyre komplexebb ellátási láncainak optimalizálásához a „dobozos” alkalmazások idejétmúltak!

Konferenciánkon

  • • bemutatjuk a ma létező leghatékonyabb döntéstámogató megoldásokat,
  • • választ keresünk a gyártó vállalatok ellátási láncának legnagyobb kihívásaira és
  • • egyetemi előadóink által megismerhetik a terület legújabb kutatási újdonságait, a jövő kérdéseit,
  • • interaktív termeléstervezés játékunkban pedig megbizonyosodhatnak a gyakorlatban is a matematikai
      optimalizálás kulcsfontosságú szerepéről

A komplexitás kezelésére és a gazdasági helyzet kihívásaira valóban hatékony és intelligens rendszerekre van szükség, melyek az ügyfelek kezébe adják a leghatékonyabb döntéstámogató megoldásokat és rugalmasságukkal teljes egészében „személyre” szabhatók.

Amennyiben Ön is szeretné megismerni a piac legújabb és valóban hatékony megoldásait az ellátási lánc kihívásaira, cégvezetőként, termeléstervezőként vegyen részt szakmai konferenciánkon, melyen a szakma legnevesebb előadóival találkozhat, s üzleti kapcsolatait is gazdagíthatja!

A konferencia időpontja:

2013. november 19., kedd, 9.00 - 16.30  

Helyszín:

Hotel President

Budapest, 1054, Hold utca 3-5.

Részvételi díjak:

* 1 fő – 21, 000 Ft+Áfa, mely tartalmazza a konferencia ideje alatt az étel-ital fogyasztást (2 kávészünet, 3 fogásos ebédmenü üdítővel)
* 2 fő – 35, 000 Ft+Áfa, mely tartalmazza a konferencia ideje alatt az étel-ital fogyasztást (2 kávészünet, 3 fogásos ebédmenü üdítővel)

Jelentkezési határidő:

2013. november 11.

Program:

8.30 – 9.00 Regisztráció  
9.00 – 9.15 Megnyitó, a program ismertetése Előadó: Dr. Lelkes Zoltán, Optasoft Kft.
9.15 – 10.00 Kereslet lánc-érték lánc-ellátási lánc Előadó: Dr. Szegedi Zoltán, egyetemi tanár, Széchenyi István Egyetem
10.00 - 10.45 Gyártó vállalatok kihívásai az ellátási lánc menedzsmentben - Interaktív szekció Előadó: Márton Zoltán, Integrated Conulting Group, Dr. Lelkes Zoltán, Optasoft Kft.
10.45 – 11.00 Kávészünet  
11.00 – 11.45 AIMMS Pro – Az optimalizálás eszköze – COOL VENDOR 2013 Előadó: Christophe Frére, Paragon Decision Technology, alelnök
11.45 – 12.30 Termeléstervezés játék - Interaktív szekció Előadó: Dr. Lelkes Zoltán, Optasoft Kft.
12.30 – 13.15 Ebédszünet  
13.15 – 14.00 AIMMS Supply Chain App Store – Megoldások komplex helyzetekre Előadó: Christophe Frére, Paragon Decision Technology, alelnök
14.00 – 14.45 Bizalom az üzleti kapcsolatok irányításában - Interaktív szekció Előadó: Dr. Gelei Andrea, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem
14.45 – 15.00 Kávészünet  
15.00 – 15.45 Termeléstervezési szituációk és megoldások – A folyamatok és modellek kapcsolata Előadó: Márton Zoltán, Integrated Conulting Group, Dr. Lelkes Zoltán, Optasoft Kft.
15.45 – 16.00 Kerekasztal beszélgetés Vezeti: Dr. Szegedi Zoltán, egyetemi tanár, Széchenyi István Egyetem

 

 
Ősszel ismét ICG Üzleti Reggeli PDF Nyomtatás E-mail

Hogyan lehet 0.14 másodperc alatt megcsinálni azt, ami a legtöbb embernek minimum 15 perc?
Miért olyan bonyolult probléma a Job shop optimalizálás még a matematikusoknak is?
Mi köze az őszinte kommunikációnak az AIMMS-hez?
Ezekre és még sok egyéb szakmai kérdésre is választ kaptak azok, akik részt vettek az ICG Üzleti Reggelik rendezvénysorozat első eseményén.

Az első alkalommal a „Termeléstervezés optimalizálással” téma került terítékre és Lelkes Zoltán (ICG partner, az Optasoft Kft. ügyvezetője) Ángyán Balázzsal (vezérigazgató, Hitelap Zrt.) egy optimalizáló projekt tapasztalatait mutatta be, úgy hogy közben a reggelizők is aktívan részesei lehettek egy termeléstervező játéknak.
A reggeli házigazdáját Márton Zoltánt - ICG ügyvezető partner, lean szakértő –arról kérdeztük, mit adott az esemény a résztvevőknek, a szervezőknek.

Miért érdemes a legközelebbi reggelitekre jelentkezni? Mi volt az első alkalom tapasztalata?
„Elsősorban azért javaslom, mert nagyon gyakorlatiasan beszélünk a legtöbb érintettet foglalkoztató problémákról. Egyúttal a kötetlen, reggelizős légkör, lehetőséget ad az egymástól tanulásra, mások tapasztalataink jobb megismerésére és kapcsolatok építésére. Szintén nagyon fontos tényező; ahogyan most, úgy legközelebb is olyan témát választunk és vesézünk ki konkrét gyakorlati tapasztalatok alapján, melyekkel csak nagyon kevesen és ritkán foglalkoznak.

Mi volt a legnagyobb érték, amit ez reggeli adhatott a résztvevőknek?
Habár egy konkrét esetről beszéltünk, de ennek kapcsán levezettünk olyan általános érvényű elemeket is, amelyeket mindenki hazavihetett magával a saját cégéhez.

Szervezőként mit kaptatok Ti?
Nagy élmény volt, hogy a résztvevők megnyíltak és a saját problémáikról beszéltek. Ezekből a problémákból mindig lehet tanulni, lehet töltekezni és minden résztvevő, így a szervezők is gazdagodnak.

Mikor várható az ICG Üzleti Reggelik következő eseménye?
A most lezajlott eseményünket nagy érdeklődés övezte így már ősszel hasonló tematikával folytatjuk!

Érdekli a rendezvénysorozat? Bővebb információval kollégáink szolgálhatnak!

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 5