Lábunk a földig ér - MLBKT Kongresszus 2013 PDF Nyomtatás E-mail

Vezetői döntések és az ellátási lánc tudatos menedzsmentje

Az Optasoft idén a kongresszus történetében egyedülálló szekcióban vett részt; az elméleti kérdések és a gyakorlati megoldások szerves egységben, tudatosan összehangolva jelentek meg.

Az ellátási lánc menedzsmentjének témakörében az elméleti ívet Gelei Andrea a Budapesti Corvinus Egyetem docense rajzolta fel és ismertette a hallgatóság előtt. Ennek az elméleti gondolatmenetnek a vázát azok a vezetői döntések adták, melyek mentén a vállalatok kialakítják, majd működtetik ellátási láncaikat.

A struktúra meghatározását követően fontos feladat a szervezeti határokon túlnyúló folyamatok megfelelő tervezése és irányítása. A belső ellátási lánc tagjai között zajló folyamatok erőforrás-tervezése jelentős hatékonyságnövelési lehetőségeket rejt magában, ezért ez a terület az ellátási láncok fejlesztésének egyik kiemelt eleme. Kovács Tibor, a SAB Miller regionális műszaki igazgatója és Lelkes Zoltán az ICG-Optasoft ügyvezetője közös előadásukban egy ilyen belső ellátási lánc optimalizációt mutattak be.

Bízunk benne, hogy a jövő évben, 2014. november 12-14. között rendezendő MLBKT kongresszuson ismét izgalmas témával jelenhetünk meg!