Mire jó az optimalizálás? PDF Nyomtatás E-mail

Az optimalizálás nem egyszerűen egy projekt, aminek segítségével a cég egyes területein hatékonyságnövelést akarunk elérni. Egy valódi optimalizáló eszközzel elérhető az összes folyamat egyidejű maximális kihasználtsága.

Az optimalizálás mindig tényeken, mégpedig számszerű tényeken alapszik, amit felhasználva elérhető a pontos cselekvési terv, a legjobb ár, a maximális profit.

Az optimalizáláshoz három dologra van szükség:

1. Adatokra. Az adatok magukba foglalják a terveket, igényeket (még akkor is, ha bizonytalanok vagyunk benne), a gépek, folyamatok jellemzőit és a cég folyamatainak a korlátait.  

2. Egy felvilágosult, tájékoztatott és viszonylag fegyelmezett szakmai csapatra, mert hiába a legbriliánsabb megoldás, ha nincs aki végrehajtsa.

3. Egy egyedi, cégre szabott szoftverre, amelynek segítségével az emberi elmének átláthatatlanul sok lehetőségből kiválaszthatjuk a legjobbat.

A szoftvernek minimum három funkciót kell kiválóan megoldani: hozzáférni a vállalat adataihoz, optimalizálni, és végül közérthetően visszajuttatni az információt a felhasználóhoz.

Többet szeretne tudni? Keressen meg minket! >>

 

opta_web_visszajelzes-1

 


 


Mik az előnyei?

Az optimalizálás lehetőség. Lehetőség arra, hogy a maximumot hozza ki a vállalatának minden szintjéből.

Az optimalizálással jelentősen csökkentheti költségeit.
Segítségével leegyszerűsödnek a döntések, a kockázat minimálisra csökken, hiszen önnek csak azt kell megvizsgálnia, hogy az így kapott megvalósítási terv tartalmaz-e olyan kockázatot, amit a szoftver esetleg még nem tudott figyelembe venni. Ha van ilyen, akkor csak nyugodtan válassza a második legjobb tervet, még az is 30-40 %-kal több profitot fog hozni önnek, mint a kézi számolások. Rugalmasabbá teszi a döntéshozatalt, hiszen váratlan események esetén nagyságrenddel gyorsabban tudunk új tervet készíteni a szoftver segítségével, mint nélküle. Egy fontos döntés előtt nem kell sok ezer változatot végiggondolnunk, csak a legjobb néhány tervet összevetnünk.

Növeli a cég működésének biztonságát, hiszen egyrészt a szoftver segítségével előre láthatjuk, hogy a vállalat mit, mikor, milyen mennyiségben gyárt, szállít vagy ad el. Ez mind a stratégiai, mind a gördülő pénzügyi tervezéskor biztonságot nyújt a vezetőknek, csökken a stressz és a nyomás az embereken, s ezzel nő az egész vállalat hatékonysága. Másrészt a vállalat folyamatai visszakereshetők, így egy esetleg előforduló kisebb eredmény okait utólag könnyebben, feszültségtől mentesen tudja a vezetőség elemezni, ami katalizálja a folyamatos eredményjavulást.

Hogyan tudja mindezt egyszerre megvalósítani? >>

 

Optasoft - optimalizálás